Salong            Evelina

                            Kosmetisk tatuering bryn/ 3D-bryn


Tänk att vakna varje morgon med perfekta ögonbryn och en öppnare blick.

Det kan bli möjligt med hjälp av en kosmetisk tatuering.

Har du tänkt förbättra formen på dina ögonbryn eller behöver du flera hårstrån? Jag kommer arbeta med ett flertal tekniker, bland annat 3D-, strå- eller skuggteknik. Val av teknik beror på vilket resultat du vill ha. 

Många kunder efterfrågar naturliga bryn som inte får se tatuerade ut. 

Då väljer jag med fördel 3D-stråteknik. Speciellt viktig är denna teknik för kunder som saknar egna ögonbryn, till exempel de som lider av Alopecia. 


Jag har valt att utbilda mig på Skönhetskliniken som har många färgpigment att välja mellan, 

från ljusaste blonda till djupaste bruna. 

Färgerna går dessutom att blanda med varandra, och på det sättet kan vi få fram alla nyanser. 

Pigmenten ändrar inte färg, utan bleks sakta med tiden. OBS! Alla deras pigment är godkända och registrerade enligt Läkemedelsverkets föreskrifter och förordningar.


Investera i dig själv

Förbättra formen på dina ögonbryn genom att tatuera in en skugga eller nya hårstrån.

 Tänk att alltid få vakna med de perfekta brynen, som inte försvinner när du duschar, tränar eller är på stranden. Förstärk din läppkontur, jämna till den, förstora eller färgsätt hela läpparna. 

Tänk att färgen sitter kvar under hela middagen och ännu längre! En tatuerad eyeliner ger illusionen av en tätare frans och ger en djupare blick. Som finns där direkt när du vaknar, morgon efter morgon…

Vad är det för skillnad på Permanent Makeup, Kosmetisk tatuering och Micropigmentering?

Tre namn för egentligen samma sak.


 Det finns förstås olika tekniker och många olika maskiner, men alla går de ut på samma sak: Att föra in pigment under huden. Namnet mikropigmentering kom till när maskinerna förfinades och gjordes digitala. 

Handstycket skulle vara smidigt och nålarna gå rakt in i huden utan att skada vävnaden. Det gör behandlingen mycket mindre smärtsam och läkningen inte så besvärlig. Man kan också ställa in djupet på nålarna, vilket gör tatueringen mer exakt.


Om micropigmentering: Hur går det till?

Vid kosmetisk tatuering (permanent makeup) införs pigment i huden med hjälp av en eller flera nålar. 

De kan sitta på rad, i en cirkel, luta eller vara raka. 

Man väljer nål efter det resultat man vill åstadkomma.

En del av pigmentet som förs in under huden kommer att försvinna med en tunn skorpa som bildas under läkningen och ramlar bort efter 4-6 dagar. Det pigment som ligger djupare, i läderhuden, stannar kvar och bildar den kvarvarande tatueringen.

Resultatet av en pigmentering kan skilja från person till person. 

Man kan behöva göra en kompletterande behandling för att uppnå det önskade resultatet. Detta görs tidigast efter 4-6 veckor, när huden säkert är läkt.